Een stralende huid? Déze vitamines en mineralen helpen een handje

We smeren vaak allerlei (dure) crèmes om de conditie van onze huid te behouden of verbeteren. En dat terwijl het eigenlijk veel belangrijker is om de huid eerst van binnenuit te verzorgen. Ze zeggen niet voor niets: ‘een gezonde en stralende huid komt van binnenuit’. Kortom: voor een stralende huid, heeft je grootste orgaan de juiste vitamines en mineralen nodig.

Er is dus wel meer nodig dan alleen een potje crème … Wanneer je investeert in gezonde én juiste voeding ben je al een heel eind. Slik je dagelijks aanvullend op die gezonde leefstijl ook nog voedingssupplementen? Grote kans dat jouw huid er aanzienlijk op vooruit gaat, want de juiste vitamines en mineralen hebben grote invloed op de gezondheid van je huid. Hallo, fijne glow!

Samenhang vitamines, mineralen en de conditie van je huid

Om te beginnen: vitamines en mineralen en de conditie van je huid hebben een wisselwerking. Elke huid heeft baat bij gebruik van (extra) vitamines en mineralen uit voeding of voedingssupplementen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er een samenhang is tussen bepaalde huidproblemen – zoals acne – en een tekort aan vitamines en mineralen

Vitamines voor een gezond velletje

Maar dan is natuurlijk de vraag: welke vitamines en mineralen ondersteunen je huid, en hoe? We leggen het je graag uit. 

Laten we beginnen met Vitamine A. Deze vitamine stimuleert het herstelvermogen van de huid en werkt ontstekingsremmend. Ook stimuleert vitamine A de aanmaak van het collageen en elastine in je huid. Fijn tegen (niet zo) fijne lijntjes, dus. 

Vitamine B(12) helpt bij het genezen van een droge- en/of geïrriteerde huid. Het speelt een rol in de celproductie en is daarom belangrijk voor de aanmaak van nieuwe huidcellen.

Vitamine D beschermt door zijn antioxidante werking tegen invloeden van buitenaf. Vitamine D werkt daarnaast ontstekingsremmend en draagt bij aan een goede wondgenezing. Onderzoeken tonen aan dat er een relatie is tussen acne en een laag Vitamine D-gehalte. Ook lijkt er een verband tussen een laag Vitamine D-gehalte en allergische huidreacties en eczeem.

Vitamine E ondersteunt allerlei belangrijke processen in het lichaam én in de huid. Het versterkt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid. Wist je dat je huid door vitamine E ook minder snel verbrandt?

Vitamine K ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Zo ondersteunt het o.a. het genezingsproces van wondjes. Daarnaast heeft het een antioxidante werking en gaat het ‘schade’ van buitenaf tegen, zoals UV-schade. 

Omega-3 vetzuren maken deel uit van de huidbarrière. Ze zijn onderdeel van het natuurlijke, beschermende waslaagje op je huid. Daardoor blijft de huid gehydrateerd.

Mineralen voor een mooie glow

Dan over op de mineralen …

Zink is een mineraal met een antioxidante werking en vertraagt het verouderingsproces. Daarnaast ondersteunt zink het herstellend vermogen. Hierdoor draagt het bij aan het voorkomen en genezen van een acne-huid en een geïrriteerde huid. 

Selenium wordt ook wel het ‘beauty-mineraal’ genoemd. Dit omdat zowel huid als haar veel baat hebben bij het mineraal. Wat doet het? Ook selenium is een mineraal met een antioxidante werking. Het werkt ontstekingsremmend en is daardoor goed voor (of tegen, in feite) een acne-huid. Daarnaast helpt het rimpels te voorkomen door het neutraliseren van vrije radicalen en andere schadelijke invloeden van buitenaf.

 

Goed nieuws: Vitaily bevat álle bovengenoemde vitamines en mineralen. Vitaily biedt voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt in één dagzakje. Probeer het een maand of kies voor een flexibel abonnement. Your skin will love it! 

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag