Een vullende soep vol vitaminen: spinazie-broccolisoep

Vandaag op het digitale menu: spinazie-broccoli soep. Een heerlijke, goed vullende vitaminebom voor de lunch of de lekkere trek later op de dag.⁠

Spinazie-broccolisoep (met een gekookt eitje): smullen! Bovendien is dit soepje heel gezond én eenvoudig om klaar te maken. Kook je met ons mee?

Dit heb je nodig voor 2 personen: ⁠

– 1 pak diepvriesspinazie à la crème van 1 kg ⁠
– 1 broccoli (tip: handig uit de vriezer) 🥦⁠
– 2 blokjes groentebouillon⁠
– snufje peper en zout⁠
[Optioneel: je kunt de soep extra romig maken met wat Paturain]⁠

Zo bereid je deze kommen vol vitamines:⁠

– Zet een grote soeppan op het vuur en laat op laag vuur de spinazie al roerend ontdooien.⁠
– Kook de broccoli beetgaar, giet af en voeg toe aan de spinazie. ⁠
– Voeg de bouillonblokjes toe en een scheutje water.⁠
– Pureer de spinazie-broccolisoep met een staafmixer. ⁠
– Maak het feestmaal eventueel af met een lekker gekookt eitje bovenop 🥚⁠

Eet smakelijk! ☺️⁠