Benodigdheden voor 4 personen
– 1 pakje bladerdeeg (ontdooid)
– 1 biologisch ei
– 1 vel bakpapier
– 1 courgette
– 1 puntpaprika
– 1 grote of 2 kleine tomaten
– 2 kleine aardappels
– Stukje Parmezaanse kaas, geraspt
– Peper en zout naar smaak
– Ter garnering: handje verse kruiden gehakt: oregano en tijm
– Optioneel: crispy chili-olie of chilivlokken ter garnering
Recept
Duik je de keuken in? Te gek! Zo maak je de plaattaart:
Voorbereiden: 15 minuten
Oventijd: +/- 35 minuten
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de bladerdeegvellen uit.
- Zorg dat ze iets over elkaar heen liggen. Wacht even tot het bladerdeeg is ontdooid.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Was de groentes en snijd deze met een mandoline in dunne plakjes (voor de tomaat zet je de mandoline wat grover).
- Kluts een ei in een kommetje.
- Voel of de bladerdeegvellen zijn ontdooid en druk ze met je vingers aan zodat het één geheel is.
- Smeer het bladerdeeg in met het eitje.
- Prik het gehele deegvel in met vork en zet in de oven voor 12 minuten.
- Haal het bladerdeeg uit de oven en beleg met de plakjes groentes, doe dit om en om.
- Voeg peper en zout naar eigen smaak toe.
- Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en zet weer in de oven.
- Check na 15 á 20 minuten of de plaattaart mooi bruin is geworden.
- Hak de kruiden fijn en bestrooi nadat je de plaattaart uit de oven hebt gehaald.
Eet smakelijk!
Start direct met Vitaily
Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.
Vitaily maandpakket
- Eenmalig uitproberen
- 30 alles-in-1-dagzakjes
- Verzendkosten € 3,95 (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50
Vitaily jaar membership
- De áller-voordeligste optie
- Vast membership (minimaal 1 jaar)
- Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2
Vitaily flexibel membership
- Flexibel: Jij bent in control
- Nooit meer zonder dagzakjes
- Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 2,50 € 2,20