De kosten van Vitaily hoog? Het is net hoe je het bekijkt …

Regelmatig krijgen wij vragen en opmerkingen over de kosten van Vitaily. Begrijpelijk, want € 60,- per maand is niet niks. Als je het echter omrekent naar € 2,- per dag en je realiseert dat dit minder is dan de prijs van een coffee to go, plaats je het misschien iets makkelijker in perspectief.

Waarop zijn de kosten van Vitaily gebaseerd? We leggen het je haarfijn uit in dit artikel.

Vitaily = alleen de beste kwaliteit ingrediënten

Het is belangrijk om te weten dat de grond waarin ons plantaardige voedsel groeit, steeds armer wordt. De grond is uitgeput (door intensieve landbouw en het gebruik van kunstmest) waardoor onze voeding in verhouding steeds minder nutriënten bevat. Uit onderzoeken blijkt zelfs dat er qua nutriënten in voeding een afname is van 5 tot soms wel 40 procent. De simpele regel hier is: nutriënten die ontbreken in de grond –> ontbreken in gewassen –> ontbreken op je bord.

Om een disbalans te voorkomen (en een eventuele bestaande disbalans aan te vullen), is het dus voor veel mensen verstandig om als aanvulling op je voeding suppletie te slikken. Per merk zijn er echter grote verschillen in welke stoffen gebruikt worden in de supps. Zo zijn er van veel mineralen actieve en inactieve vormen (in goedkope merken suppletie wordt vaak de minder effectieve, inactieve vorm gebruikt) en hebben veel vitamines en mineralen steun nodig van een andere stof om goed opgenomen te kunnen worden.

Voor Vitaily zijn alleen de beste ingrediënten goed genoeg: het is samengesteld door een team van experts (het meesterbrein achter Vitaily is Richard de Leth van OERsterk) en daarom zijn de ingrediënten – zowel de vormen van de nutriënten (allemaal actieve vormen) als de keuze voor plantaardig (algenolie in plaats van visolie) – van de allerhoogste kwaliteit. Dat is bij supplementen uit de winkel vaak een ander verhaal en óók voor suppletie geldt uiteindelijk dus de gouden regel ‘goedkoop is duurkoop’. En als je suppletie slikt die je lichaam niet kan opnemen, resulteert dit in feite in ‘dure poep’. Wij schreven laatst een blog over Vitaily in vergelijking met suppletie uit de winkel, waarin we de verschillen verder toelichten.

Richard heeft onderzocht wat het kost vergelijkbare suppletie te slikken uit losse potjes (zie afbeelding bovenaan). Hij concludeerde het volgende: als je dezelfde dosering vitamines en mineralen van een vergelijkbare kwaliteit wilt slikken, is suppletie uit losse potten in verhouding duurder (85 euro per maand/bijna 3 euro per dag, tegenover 60 euro per maand/2 euro per dag voor Vitaily).

Plantaardig en duurzaam

Wij vinden het belangrijk dat onze supps voor iedereen toegankelijk zijn – ook als je vegetarisch of vegan eet. Als je dat doet, mis je via voeding automatisch vitamines en mineralen die in dierlijke producten zitten, zoals vitamine B6, B12, D3 en omega 3.

Veel supplementen die je in de winkel koopt, bevatten visolie (omega 3) en/of gelatine en daarmee dus dierlijke ingrediënten. Vitaily kiest ervoor om omega 3 uit algenolie te halen. Algenolie is duurzamer en dus duurder dan visolie, wat we moeten doorberekenen in de prijs. Wat ons betreft is dit het helemaal waard.

Om nog even voort te borduren op duurzaamheid, Vitaily is duurzaam op meerdere manieren. We vinden het belangrijk om lief te zijn voor de aarde. Dat doen we op de volgende manieren:

 • Onze supps zijn verpakt in dagzakjes van biologisch afbreekbaar folie. Ze mogen dus ‘gewoon’ in de GFT-bak en Vitaily is 100% plasticvrij.
 • Om ons gebruik van papier en karton te compenseren, werken wij samen met Eden Reforestation Projects. We planten voor elke maanddoos Vitaily een boom. Dat zijn er inmiddels al duizenden!

Makkelijker kunnen we het niet maken

Vitaily = gemak. Om meerdere redenen. Ten eerste is het heel makkelijk om Vitaily te slikken. Je hoeft niet zelf uit te zoeken welke suppletie je nodig hebt, omdat de supps van Vitaily zijn samengesteld op basis van veelvoorkomende disbalans gezien bij de moderne mens. Het enige wat je nodig hebt, zijn zes seconden van je tijd en vier slokken water. Easy peasy, jouw daily Vitaily. Moeite met pillen slikken? Dan kun je de tabletten eenvoudig fijnstampen en de capsules lekprikken – en alles door je yoghurt roeren.

Daarnaast krijg je Vitaily thuisbezorgd. Je brein breken over welke vitaminen en mineralen je precies nodig hebt, de dosering bepalen én gedoe met tien verschillende potjes zijn voorgoed verleden tijd. En je grijpt nooit: je volgende doos arriveert vlak voordat je huidige doos leeg is. Wil je je abonnement even pauzeren (omdat je de supps tóch af en toe vergeet) of je volgende zending versnellen (omdat je partner met je mee ‘snoept’)? Dan regel je dat heel eenvoudig zelf in je account.

Bovendien neem je de zakjes eenvoudig overal mee naartoe – naar kantoor, tijdens een weekend weg of op vakantie. Je gooit een handje zakjes in je koffer en klaas is kees!

 

Hopelijk is het nu duidelijk waar de kosten van Vitaily vandaan komen en hebben we je laten zien dat de kosten van Vitaily in verhouding (kwaliteit, duurzaamheid, gemak) helemaal niet zo hoog zijn in vergelijking met supps uit losse potjes van dezelfde kwaliteit. Heb je nog vragen? Mail ons op info@vitaily.nl of stuur een DM op Instagram!

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

 • Eenmalig uitproberen
 • 30 alles-in-1-dagzakjes
 • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

 • De áller-voordeligste optie
 • Vast membership (minimaal 1 jaar)
 • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

 • Flexibel: Jij bent in control
 • Nooit meer zonder dagzakjes
 • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag