0/5 (0 Reviews)

Deze overheerlijke én gezonde chocolade-dadel reep wil je maken

Fantastisch om te zien en bovenal zó lekker: deze healthy chocolade-dadel reep. Geloof ons: je wilt nooit meer anders.

Op zoek naar een heerlijk tussendoortje dat niet alleen ontzettend smaakvol is, maar ook voedzaam? Zoek niet verder: deze healthy chocolade- dadel reep is de perfecte combinatie van rijke pure chocolade, zachte medjouldadels en knapperige noten. Een simpele snack die je in een handomdraai maakt. Ideaal bij de thee, als energieboost tussendoor of als verantwoord dessert. En je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.

Ingrediënten voor 1 chocolade-dadel reep:

– 200 gram / 2 repen pure chocolade – wij gebruikten de 60% repen van Viviani (lekkere én verantwoorde chocolade)
– Handje ongebrande en ongezouten cashewnootjes
– Handje ongebrande en ongezouten pecannootjes
– 14 medjouldadels
– Optioneel ter garnering en voor de kleur: een paar rozenblaadjes

Extra:

– Velletje bakpapier
– Cakeblik (wij gebruikten een cakeblik van 24 cm)

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 20 minuten

Recept:

– Breek de chocolade in stukken
– Verwarm de chocolade au bain-marie*
– Haal de pitten uit de dadels, en vouw de dadels als een boek open
– Knip een vel bakpapier op maat voor jouw cakeblik
– Schenk iets minder dan de helft van de gesmolten chocolade in het cakeblik – met bakpapier
– Leg hierop een laag met dadels
– Bestrooi nu rijkelijk met cashew- en pecannoten
– Optioneel: voeg nu rozeblaadjes toe voor extra kleur en een beetje extra liefde, dat kan iedereen wel gebruiken toch?!
– Zet ongeveer 20 minuten in de vriezer en voilà!
– Geniet van deze healty chocolade-dadel reep bij een heerlijke kop thee (check dit recept voor een homemade theeblend)
– Bewaar hierna in de koelkast of op een donkere plek in een afgesloten bak.

*Tip: om de chocolade au bain-marie te verwarmen, gebruikten wij 2 roestvrijstalen kommen. In de onderste schenk je een laagje kokend heet water, daarbovenop plaats je de tweede kom met de stukken chocolade. Op deze manier verwarm je de chocolade op een rustige manier en krijgt het een mooi glanslaagje.

Tip 2: zijn je medjoul dadels te hard maar nog wel goed? Leg ze in een laagje kokend water zodat ze zachter worden. Dit hoeft maar een minuutje.

Tip 3: Wit bakpapier is gebleekt en dat wil je natuurlijk liever niet gebruiken in de keuken. Gebruik liever bruin bakpapier.

Geniet ervan!

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 2,50 € 2,20
Geschreven door

Kim van Weering

Digitale duizendpoot