Duik de keuken in en bereid deze bulgur met seizoensgroenten, rozemarijn en keltisch zeezout!
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 160 gram bulgur per persoon (bevat veel vezels, eiwitten en langzame koolhydraten, vitamine b11 en mineralen als kalium, fosfor en magnesium)
- Een variatie aan biologische tomaten, 1/2 coeur de bœuf tomaat + 2 pruimtomaten en handje cherrytomaatjes
- 1/2 puntpaprika
- 1/2 wortel
- 1 kleine rode ui
- 1 kleine prei, het witte gedeelte
- 1/4 courgette
- 3 teentjes knoflook
- Versgemalen peper en (keltisch) zeezout
- 2 theelepeltjes milde biologische kerriepoeder
- Half takje rozemarijn
Bereiding van de bulgur met seizoensgroenten
Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd alle groente in grove stukken en doe het in een ovenschaal.
Schenk er olijfolie overheen en voeg de kruiden toe.
Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de ovenschaal voor +/- 30 minuten in de oven.
Check na 20 minuten de oven en roer het geheel door.
Prik na 30 minuten met een vork in de groenten om te kijken of het geheel goed gaar is.
Pak een mooi diep bord en schep er eerst bulgur in en vervolgens de groenten.
That’s it. Eet smakelijk!
Kijk, zo gaat onze Kim te werk. Van deze video loopt het water je toch spontaan in de mond?
Benieuwd naar meer ‘Vitaily-proof‘-recepten zoals deze bulgur met seizoensgroenten? Je vindt er tientallen op deze pagina.
Dit bericht op Instagram bekijken
Een bericht gedeeld door Vitaily: 9 vitaminen en mineralen in 1 dagzakje (@vitailysupplements)
Start direct met Vitaily
Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.
Vitaily maandpakket
- Eenmalig uitproberen
- 30 alles-in-1-dagzakjes
- Verzendkosten € 3,95 (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
Vitaily jaar membership
- De áller-voordeligste optie
- Vast membership (minimaal 1 jaar)
- Nooit meer zonder dagzakjes
Vitaily flexibel membership
- Flexibel: Jij bent in control
- Nooit meer zonder dagzakjes
- Leveringen zijn tussentijds aan te passen