0/5 (0 Reviews)

Bakken maar: deze brownie van zoete aardappel

Een brownie bakken is altijd een goed idee. Dit recept moet zoete aardappel en dadels wil je proberen!

Het klinkt misschien een tikkie vreemd: een brownie maken met zoete aardappel. Maar heb je dit bakrecept voor een brownie van zoete aardappel, dadels, cacao en amandelmeel van Charlie’s Kitchen eenmaal geprobeerd? Dan wil je niet meer anders.
Door de zoete aardappel wordt de brownie heerlijk zoet én smeuïg. Bewust snoepen én tegelijkertijd wat vitaminen naar binnen werken: dat is de ideale combinatie, toch?

Dit heb je nodig voor 1 zoete aardappel brownie

  • 600 gr zoete aardappels
  • 75 gr amandelmeel
  • 100 gr spelt- of havermeel
  • 16 verse dadels 
  • 6 lepels rauwe cacao
  • 3 el honing of agave
  • 3 tl bakpoeder
  • snufje zout

En voor de topping:

  • 150 gr rauwe cashewnoten (minimaal 24 uur geweekt)
  • maple syrup

Aan de slag:

  1. Schil de zoete aardappels en kook ze boterzacht.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Als je verse dadels gebruikt, moet je de pitten er nog uithalen.
  4. Meng het amandel-, spelt- of havermeel, bakpoeder, de rauwe cacao en het snufje zout in een kom.
  5. Laat de aardappels goed uitlekken of dep ze goed af zodat het vocht er goed uitgetrokken is. Meng dit in de blender met de dadels tot een glad geheel.
  6. Meng daarna dit mengsel samen met het meel in de kom. Tip: roer eerst met een spatel en pak daarna de mixer erbij. 
  7. Doe er tot slot de honing of agave bij en proef even hoe de smaak is. Fan van een goede chocoladesmaak? Dan mag je er lekker wat cacao in gooien. Liever een wat zoetere brownie? Voeg dan wat extra honing toe.
  8. Bekleed het bakblik met bakpapier en bak de brownie 20 à 30 minuten. Let goed op: elke oven is anders! Houd je brownie dus goed in de gaten.
  9. Doe de geweekte cashewnoten in de blender met een flinke scheut maple syrup. Blend dit heel goed tot een lekkere dikke, gladde massa.
  10. Laat de brownie goed afkoelen en smeer de bovenkant in met je eigengemaakte cashewcream.
  11. Zet de brownies een uurtje in de koelkast en snijd ze vervolgens in zoveel stukken als je wilt. Smakelijk!
Geschreven door

Team Vitaily

Vitaily staat voor een vitaal leven. Vol energie kunnen sporten, de wereld ontdekken en bewust genieten. Natuurlijk doen we allemaal ons best om zo gezond mogelijk te leven, maar een steuntje in de rug is altijd fijn. Vitaily vult voedingsstoffen aan die de vitale functies van je lichaam ondersteunen, met hoge kwaliteit ingrediënten. Renate, Anita en Debbie sturen onze supplementen vanuit Heemskerk de hele wereld over. Daarnaast werkt Vitaily samen met een sterk netwerk van freelancers. Alles om het vitaliteits-virus nog breder te verspreiden! Vitaily zorgt voor jou. Elke dag opnieuw.