0/5 (0 Reviews)

Boerenkoolstamppot met rode kool, geitenkaas en vegaballetjes

Een van de fijnste dingen aan de winter? Stamppotjes eten! Het maakt eigenlijk niet uit wat voor weer het is, boerenkool gaat er altijd in. Vandaag delen we het recept voor een heerlijke boerenkoolstamppot met rode kool, geitenkaas en vegaballetjes.

Een van de fijnste dingen aan de winter? Stamppotjes eten! Het maakt eigenlijk niet uit wat voor weer het is, boerenkool gaat er altijd in. Vandaag delen we een heerlijk recept voor boerenkoolstamppot met rode kool, geitenkaas en vegaballetjes van Charlie’s Kitchen met je!

Dit zijn de ingrediënten:

– 300 gram gesneden boerenkool⁠
– 500 gram geschilde kruimige aardappels, in gelijke stukken gesneden⁠
– 1 pakje vegetarische balletjes van de Vegetarische Slager⁠
– 1 scheut melk naar keuze⁠
– 10 gram grasboter⁠
– 1 tl mosterd⁠
– 2 el rode kool⁠
– 100 gram geitenkaasbolletjes⁠

Zo maak je de stamppot:

  1. Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook en voeg de in gelijke stukken gesneden aardappels hieraan toe. Voeg de boerenkool toe en laat bovenop de aardappels drijven. Doe de deksel op de pan en kook de aardappels en boerenkool in ca. 20 minuten gaar. Bak of grill in de tussentijd de vegetarische ballen zoals aangegeven op de verpakking. ⁠
  2. Giet af en stamp daarna fijn. Voeg de boter, mosterd en melk toe en meng tot een smeuïge puree. Breng de boerenkoolstamppot op smaak met een beetje peper en zout. ⁠
  3. Serveer de stamppot met rode kool, geitenkaas balletjes en de vega-ballen. ⁠

Eet smakelijk!

Geschreven door

Charlotte de Jong

De online voedingsdeskundige, spreker, content creator en transformatiecoach. Ik heb het laatste jaar heel veel kennis mogen opdoen door het cadeau dat ik kreeg.

Blijf op de hoogte

Vitale updates

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.