Vitaminen en mineralen

3 min lezen

Oorzaken en mogelijke signalen van een magnesiumtekort

3 min lezen

Oorzaken en mogelijke signalen van een tekort aan vitamine B12

2 min lezen

Waarom je ‘gouden duo’ vitamine D3 en K2 wilt combineren

Wist je dat vitamine D3 en vitamine K2 elkaar nodig hebben om goed tot hun recht te komen in je lijf? We leggen uit hoe het zit.

3 min lezen

Déze vitaminen en mineralen dragen bij aan gezonde, sterke nagels

4 min lezen

Dit doen vitamines en mineralen voor je mentale gezondheid

We streven allemaal naar een goede mentale gezondheid, waarin stress, angsten, concentratieproblemen en negatieve gedachten niet of nauwelijks een rol spelen.

2 min lezen

Waarom is omega 3 zo belangrijk voor je gezondheid?

Omega 3. Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord dat deze krachtige vetzuren goed voor je zijn, maar weet je ook waarom?

2 min lezen

Waarom heeft je lichaam baat bij een dagelijkse dosis jodium? 

Jodium is van groot belang voor je gezondheid: het mineraal speelt een cruciale rol in de werking van je schildklier en de productie van schildklierhormonen.

2 min lezen

Welke soort magnesium is het beste?

Magnesium is een van de belangrijkste mineralen die elk mens elke dag nodig heeft. En ja, het verdient veel meer aandacht dan het krijgt.

4 min lezen

Lage vitaminewaarden? Dit zijn de signalen van je lichaam

Hoe weet je of je een disbalans hebt op het gebied van bepaalde vitamines of mineralen? Het enige écht juiste antwoord op deze vraag krijg je als je je bloed laat onderzoeken. Je kunt een afspraak maken via de huisarts en je bloed vertelt je precies waar de tekorten eventueel zitten. Wél geeft je lichaam signalen die kunnen wijzen op lage vitaminewaarden, die je vervolgens verder onder de loep kunt nemen.

3 min lezen

Welke vitamines en mineralen zijn verstandig om te suppleren?

Zelfs als je een gezonde leefstijl en gezond eetpatroon hanteert, kan het zijn dat jouw lichaam wat extra ondersteuning nodig heeft. Onder andere omdat de bodem verarmt en voedsel in verhouding minder voedingsstoffen bevat dan vroeger. Extra voedingsstoffen in de vorm van supplementen kunnen je ondersteunen als aanvulling op je voeding, maar het aanbod is gigantisch.

2 min lezen

Kan ik alle vitaminen en mineralen uit mijn voeding halen?

Dat voldoende vitaminen en mineralen belangrijk zijn voor je gezondheid, wist je waarschijnlijk al. Maar hoe zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie vitaminen en mineralen binnenkrijgt?

2 min lezen

Dé vitamines en mineralen voor gezond en mooi haar

Het maakt niet uit hoeveel maskers of oliën je in je haar aanbrengt; als je niet genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt, lijden je haar en (hoofd)huid eronder. Ons haar heeft verschillende vitaminen en mineralen nodig voor een mooie glans, flexibiliteit en een goede structuur. Wij leggen het je allemaal haarfijn uit. ;)

2 min lezen

Sport en suppletie: zo ondersteunen vitamines en mineralen je bij (intensief) sporten

Sporten krijgt steeds meer prioriteit in ons drukke bestaan. Gelukkig maar. Want beweging is één van de drie pijlers voor een vitaal leven. Maar, belangrijke vraag: is jouw huidige voeding wel toereikend qua voedingsstoffen?

3 min lezen

Een stralende huid? Déze vitamines en mineralen helpen een handje

We smeren vaak allerlei (dure) crèmes om de conditie van onze huid te behouden of verbeteren. En dat terwijl het eigenlijk veel belangrijker is om de huid eerst van binnenuit te verzorgen. Ze zeggen niet voor niets: ‘een gezonde en stralende huid komt van binnenuit’. Kortom: voor een stralende huid, heeft je grootste orgaan de juiste vitamines en mineralen nodig.

2 min lezen

Vitamines bij vermoeidheid

We hebben er allemaal weleens last van: vermoeidheid. Je bent bekaf, of voelt je lusteloos. Soms is de oorzaak duidelijk: je hebt bijvoorbeeld slecht geslapen of heel intensief gesport. Maar wat als dat niet zo is? En wél op tijd naar bed gaat en gezond eet, maar nog steeds niet vooruit te branden bent? Dan kunnen extra vitamines je de boost geven die je nodig hebt.

2 min lezen

De voordelen van vitamine B6: het zijn er nogal wat

Er is een aantal verschillende soorten vitamine B, waarvan B6 een belangrijke is. Toch is het niet bij iedereen bekend wat vitamine B6 precies doet. Wij geven je het antwoord in deze blog, de voordelen van vitamine B6 in de schijnwerpers.

2 min lezen

Waarom de Vitaily multivitamine selenium bevat

In dit artikel lees je waarom de Vitaily multivitamine selenium bevat. Weet jij waar selenium allemaal goed voor is en hoe je zorgt dat je er voldoende van binnenkrijgt?

2 min lezen

Wat is Omega 3 en waar is het goed voor?

Omega 3-vetzuren zijn onmisbaar voor je gezondheid. Je vraagt je misschien af wat het precies is en vooral: waar het goed voor is. Dat leggen we je graag uit in dit blog.

2 min lezen

De beste multivitamine voor mannen: alles wat je moet weten

Een multivitamine voor de man biedt je alles wat je nodig hebt om het maximale uit het leven te halen. Vitaily maakt het je bovendien wel heel makkelijk.

2 min lezen

Wat is algenolie en waar is het goed voor?

De vegan multivitamine van Vitaily bevat algenolie. We krijgen regelmatig de vraag wat dit precies is. Tijd dus om kennis te maken.

2 min lezen

Waarom magnesium zo belangrijk is als je gaat sporten

Magnesium is heel belangrijk als je gaat sporten. Je hebt het nodig voor je spieren en energiehuishouding. Lees hier meer over dit belangrijke mineraal.

2 min lezen

Dit is waarom je ook in de zomer vitamine D wilt slikken

Je lichaam heeft vitamine D nodig om je immuunsysteem gezond te houden. Bovendien helpt het om calcium uit je voeding op te nemen. Superhandig dus, dat je lichaam zelf vitamine D kan aanmaken. Het enige wat je lijf voor die aanmaak nodig heeft, is zonlicht.