Supplementen

2 min lezen

Waarom je lichaam ook in de zomer suppletie goed kan gebruiken

In de herfst en winter grijpen we massaal naar suppletie. Maar wist je dat je er ook in de zomer goed aan doet om supplementen in te nemen?

2 min lezen

Alles over collageen: wat doet het voor je haar & huid?

Collageenpoeder wordt steeds populairder om de gezondheid van je huid, haar, nagels en gewrichten een boost te geven.

3 min lezen

De ins en outs over vulstoffen

Supplementen kiezen is geen peulenschil. Ten eerste vraag je je natuurlijk af welke nutriënten je nodig hebt. Dat verschilt per persoon, maar er zijn vitamines en mineralen waar de moderne mens over het algemeen snel een disbalans in ontwikkelt. Vervolgens kijk je naar de kwaliteit van de werkzame stoffen en uiteindelijk is een blik op de vulstoffen interessant. Waarom? Dat leggen we je in dit artikel uit.

3 min lezen

Welke vitamines en mineralen zijn verstandig om te suppleren?

Zelfs als je een gezonde leefstijl en gezond eetpatroon hanteert, kan het zijn dat jouw lichaam wat extra ondersteuning nodig heeft. Onder andere omdat de bodem verarmt en voedsel in verhouding minder voedingsstoffen bevat dan vroeger. Extra voedingsstoffen in de vorm van supplementen kunnen je ondersteunen als aanvulling op je voeding, maar het aanbod is gigantisch.

3 min lezen

Waarom suppletie? Wat kan het je opleveren?

Veel mensen met interesse in gezondheid leven preventief: elke dag doorbrengen met genoeg beweging, ontspanning en voeding die rijk is aan belangrijke nutriënten - mineralen, vitamines en onverzadigde vetten.

5 min lezen

Hoe weet je of de kwaliteit van supplementen goed is? Een snelcursus etiketten lezen

Zowel bij drogisterijen als online is het aanbod in supplementen-land gigantisch. Ze beloven allemaal van alles, maar vaak kunnen ze dit door de keuzes die het merk maakt op het gebied van ingrediënten niet waarmaken.

2 min lezen

Kan ik alle vitaminen en mineralen uit mijn voeding halen?

Dat voldoende vitaminen en mineralen belangrijk zijn voor je gezondheid, wist je waarschijnlijk al. Maar hoe zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie vitaminen en mineralen binnenkrijgt?

5 min lezen

De kosten van Vitaily hoog? Het is net hoe je het bekijkt …

Regelmatig krijgen wij vragen en opmerkingen over de kosten van Vitaily. Begrijpelijk, want € 60,- per maand is niet niks. Als je het echter omrekent naar € 2,- per dag en je realiseert dat dit minder is dan de prijs van een coffee to go, plaats je het misschien iets makkelijker in perspectief.

5 min lezen

Waarom Vitaily? Onze supps vs. vitamines uit de winkel

Je wil vitamines en mineralen slikken, maar welke kies je dan? Welke stoffen heb je nodig? Welke ingrediënten zijn hoog van kwaliteit? Welke vitamines en mineralen versterken elkaar?

3 min lezen

Hoe weet je nou of je weerstand optimaal is? Richard de Leth vertelt

Het is herfst, de R zit weer in de maand en de dagen worden korter, kouder en regenachtiger. Hét seizoen dat veel mensen vaak grieperig zijn of worden. Waarom is dat eigenlijk? En als je er weinig last van hebt: hoe weet je dan of je weerstand optimaal is?

4 min lezen

Ik eet gezond. Waarom dan toch supplementen slikken?

Je kookt elke dag met verse groenten, zorgt voor twee stuks fruit en neemt genoeg eiwitten en onverzadigde vetten. Dan zou je denken dat je alle voedingsstoffen die je nodig hebt, wel binnenkrijgt. Toch?

2 min lezen

Hier moet je op letten bij het kiezen van voedingssupplementen

Voedingssupplementen kiezen die werken voor jou? Oei, lastig. Zoek maar eens online of loop een willekeurige drogist of natuurvoedingswinkel binnen - de keuze is reuze. Wij helpen je een eindje op weg.

2 min lezen

Ik ga op vakantie en ik neem mee … Vitaily!

YES, vakantie! Of je nu ergens naartoe gaat of lekker thuisblijft, Vitaily is er altijd voor je.

2 min lezen

Suppletie, leefstijl en voeding bij een auto-immuunziekte

Bij Vitaily worden we digitaal regelmatig aan ons mouw getrokken met (specifieke) vragen over suppletie in combinatie met een auto-immuunziekte. Maar ook over voeding en leefstijl in het algemeen. De hoogste tijd om die waardevolle informatie eens te bundelen in een blog.