Om je vingers bij af te likken: dit vegan mungboon omelet

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op whatsapp
Bij Vitaily zijn we dól op lekker en gezond eten. We tippen dan ook zo nu en heel graag een lekker maal op onze site, in samenwerking met plant-based chef-kok Geneal Harreman van Restaurant Waku Waku in Utrecht. We trappen af met een verrukkelijk ontbijt: dit vegan mungboon omelet.

Bij Vitaily zijn we dól op lekker en gezond eten. We tippen dan ook zo nu en heel graag een lekker maal op onze site, in samenwerking met plant-based chef-kok Geneal Harreman van Restaurant Waku Waku in Utrecht. We trappen af met een verrukkelijk ontbijt: dit vegan mungboon omelet.

Mungbonen zijn niet alleen lekker, ze bevatten ook nog eens veel vitaminen (zoals foliumzuur en B-vitaminen), mineralen (zoals mangaan, magnesium, fosfor, ijzer, koper, kalium, zink en selenium) en vezels. Een win-win!⁠


Dit heb je nodig voor een mungboon omelet voor 4 personen:⁠

– 220 gram droge mungbonen⁠
– 250 gram haver melk⁠
– 20 gram olijfolie⁠
– 10 gram bakpoeder⁠
– 1,5 theelepel kurkuma⁠
– 1,5 theelepel ui poeder⁠
– ½ theelepel kala namak⁠
– 1 theelepel zout⁠
– 20 slagen zwarte peper⁠
1 teentje knoflook⁠

En zo maak je het:⁠

– Laat de mungbonen 24 uur van tevoren weken in een kom met ruim koud water. ⁠
– De volgende dag kun je de mungbonen afgieten en in de blender doen. ⁠
– Snijd de knoflook in grove, kleine stukken. ⁠
– Weeg daarna alle ingrediënten af en blender het allemaal samen voor ongeveer een minuut – totdat je een beslag met een beetje korrels hebt.⁠
– Verhit een bakpan op hoog vuur. Als de pan heet is, kun je het vuur laag zetten en vervolgens het beslag erin gieten.⁠
– Maak er met de achterkant van een lepel een mooi, rond omelet van. ⁠
– Wacht totdat de bovenkant van het beslag begint te drogen en de onderkant goudbruin wordt. ⁠
– Vouw de omelet dan dubbel en laat het nog even doorgaren.⁠
– Daarna nog 1 keer omdraaien en voilà, je vegan omelet is klaar.⁠

Lastig? Welnee: Geneal doet het in deze korte video voor:



Nog een tip: hoe langer je het bakt, hoe droger het wordt. Dus mocht je een iets smeuïger omelet willen hebben, kun je ‘m iets minder lang bakken. Zolang je ei maar wel gaar is.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen