Zó lekker: recept voor vegan scrambled tofu

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op whatsapp
Van lekkere recepten krijgen we bij Vitaily nooit genoeg. We hebben weer iets lekkers op het digitale menu staan voor jullie: vegan scrambled tofu. Dat wordt gegarandeerd smullen.

Van lekkere recepten krijgen we bij Vitaily nooit genoeg. We hebben weer iets lekkers op het digitale menu staan voor jullie: vegan scrambled tofu. Dat wordt gegarandeerd smullen.

Recept voor 2 personen
15 minuten bereidingstijd

Dit zijn de ingrediënten:

– 250 gram tofu
– 80 gram aquafaba (het vocht dat in blikjes kikkererwten zit)
– 10 gram olijfolie
– 2,5 TL Kurkuma
– 1 TL paprikapoeder
– ½ TL kala namak-zout
– 1 TL kerriepoeder
– 1 TL zout
– 10 slagen zwarte peper uit de pepermolen

En zo maak je de vegan scrambled tofu

1. Snijd de tofu in kleine blokjes en doe dit in een kom.
2. Voeg de aquafaba en de rest van de ingrediënten hieraan toe en roer het geheel met een lepel.
3. Pak dan vervolgens de staafmixer en pulse (beetje bij beetje indrukken) het geheel totdat het een korrelige, maar beslag-achtige substantie is.
4. Verhit een pan op middelhoog vuur met een laagje olie en bak de tofu hierin gaar totdat het mooi goudgeel is.
5. Let op: het is belangrijk dat je vaak blijft roeren, niet te veel olie gebruikt en lang genoeg wacht totdat het een beetje klonterige vlokken worden. Eigenlijk net zoals bij scrambled egg.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen