0/5 (0 Reviews)

Bessencrumble

Deze bessencrumble met havermout en amandelmeel is heerlijk en bevat geen toegevoegde suikers!

Op zoek naar een lekker recept voor een brunch of een toetje – zonder toegevoegde suiker? Onze vrienden van OERsterk hebben een heerlijk recept voor een bessencrumble voor je. Voor wie maak jij ‘m?

Ingrediënten voor twee personen: 

  • 100 gram bosbessen 
  • 50 gram kersen (diepvries)
  • ½ appel (geraspt) 
  • 2 tl kaneel 
  • 30 gram havermout 
  • 30 gram amandelmeel 
  • 5 el gesmolten kokosolie 
  • 2 el agavesiroop 
  • snufje zout
  • bakvorm met een diameter van maximaal 20 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de bosbessen met de kersen en geraspte appel in een schaal. Roer er één theelepel kaneel doorheen. Meng alles door elkaar en laat even staan. 
  2. Meng in een tweede schaal de havermout, het amandelmeel, één theelepel kaneel, een snufje zout, de gesmolten kokosolie en de agavesiroop. Roer dit tot er een plakkerig, kruimelig deeg ontstaat, dat lijkt op kruimeldeeg voor kruimelvlaai. 
  3. Leg het fruitmengsel in een bakvorm en schep daarop het deeg. Verdeel gelijkmatig. Zet de bakvorm in de oven en bak de crumble zo’n 30 minuten. Zodra de topping goudgeel begint te worden is de crumble gaar. Laat het gerecht een beetje afkoelen voordat je het serveert. Let op: het fruitmengsel wordt heet. Lauwwarm is dit gerecht heerlijk.
Geschreven door

Team Vitaily

In ruim tien jaar heb ik in mijn Praktijk voor Integrale Geneeskunde duizenden patiënten veel potjes supplementen geadviseerd. In de praktijk betekent dat veel potjes, veel geld, veel tijd en veel onrust of er de juiste stoffen en doseringen inzitten. Na een puzzeltocht van jaren lanceren we Vitaily. Het heeft zo lang geduurd omdat we extreem veel criteria hadden en alleen het beste eindproduct wilden.