5 signalen dat je een slaaptekort hebt

Uiteraard is vermoeidheid het duidelijkste signaal van een slaaptekort. Je hebt weinig energie, voelt je lusteloos en bent waarschijnlijk veel aan het gapen. Maar ook de onderstaande signalen kunnen een teken van een slaaptekort zijn …

Vijf signalen van een slaaptekort

 1. Je hebt een slecht humeur en bent emotioneel gevoelig. Heb je een kort lontje en/of huil je vaak? Dat zou heel goed te maken kunnen hebben met een (chronisch) slechte nachtrust. Ga na hoe je de afgelopen tijd geslapen hebt en gun jezelf meer rust als je vermoedt dat er een verband is.
 2. Je hebt moeite om je te concentreren en je vergeet dingen sneller, wat invloed heeft op je productiviteit en inschattingsvermogen. Je bent minder scherp (ook in het verkeer!) en er gaan dingen langs je heen. Belangrijk dus om je nachtrust onder de loep te nemen als je merkt dat je ‘er niet helemaal bij bent’ de laatste tijd!
 3. Je weerstand is laag. Ben je vaak verkouden en structureel de sjaak bij elk virus dat rondgaat? Een slaaptekort leidt tot een afgenomen gevoeligheid voor insuline, wat ervoor zorgt dat je immuunsysteem minder goed werkt. Als je bij het minste of geringste in de lappenmand belandt, zou het zomaar eens kunnen dat je kampt met een slaaptekort.
 4. Je bent onhandig. Stoot je vaak je teen of knie? Laat je dingen vallen? Struikel je regelmatig? Verlies je af en toe je evenwicht? Dat kunnen allemaal signalen zijn dat je te weinig slaapt. Kruip wat eerder onder de lakens, dat scheelt je wellicht wat blauwe plekken en gebroken spullen.

 5. Je hebt een onrustige of snel verouderende huid. De huid is ons grootste orgaan en vertelt veel over wat er in ons lijf gebeurt. Droogheid, acne en/of het ontstaan van rimpels kunnen allemaal te maken hebben met een slaaptekort. Daar komt uiteraard ook het woord ‘schoonheidsslaapje’ vandaan …

Meer lezen over slaap, oorzaken van een slaaptekort, tips om beter te slapen en vier interviews met experts? Download dan onze Slaapspecial tjokvol artikelen en interviews met o.a. Mark Schadenberg, Tabe Ydo en Marlou van Leeuwen en een klein cadeautje van Michael Pilarczyk!

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

 • Eenmalig uitproberen
 • 30 alles-in-1-dagzakjes
 • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

 • De áller-voordeligste optie
 • Vast membership (minimaal 1 jaar)
 • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

 • Flexibel: Jij bent in control
 • Nooit meer zonder dagzakjes
 • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag